Home

Achtergrond 158 x bekeken

Horeca schort procedure brouwerijen op

Koninklijke Horeca Nederland heeft de juridische procedures die ze had lopen tegen Heineken, Grolsch en Bavaria opgeschort.

Dit maakte de brancheorganisatie vandaag bekend. In september spande KHN procedures aan tegen de drie brouwers, omdat de bedrijven, samen met het Belgisch-Braziliaande InBev, volgens de Europese Commissie een kartel hadden gevormd. Hierdoor hebben horecaondernemers jarenlang een te hoge bierprijs betaald.

De brancheorganisatie is inmiddels in gesprek met de brouwerijen over verlaging van de inkoopprijzen en schadeloosstelling. Eerder was alleen InBev bereid in gesprek te gaan.

Eurocommissaris Neelie Kroes van Mededinging legde de bierbrouwers in april een gezamelijke boete van 274 miljoen euro op. InBev kreeg de boete kwijtgescholden, omdat het bedrijf meewerkte met het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.