Home

Achtergrond 392 x bekeken

Het komkommerbontvirus is te voorkomen

Uit monitoring van komkommerbontvirus door Wageningen UR Glastuinbouw blijkt dat telers dit gevreesde virus kunnen kwijtraken.

Volgens WUR wordt er bij de start van de eerste teelt geen virus meer aangetoond indien telers tijdens de grote teeltwisseling in november het organisch materiaal uit de kas goed verwijderen, daarna goed schoonmaken en ontsmetten.

Komkommerbontvirus is een mechanisch overdraagbaar virus dat steeds weer voor problemen zorgt in de komkommerteelt. Resistente rassen zijn er niet en het probleem zal voorkomen moeten worden door het nemen van hygiënemaatregelen. Dat de virusaantasting soms in een later stadium weer op bedrijven terugkeert, komt mogelijk door de inzet van aangenomen werkploegen en tijdelijke arbeidskrachten.

Lees meer over het onderzoek "Monitoring komkommerbedrijven met virusziekten"

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.