Home

Achtergrond 188 x bekeken

Grote kunstijsbaan open in Mexico-Stad

Dit weekeinde is midden in Mexico-Stad een grote kunstijsbaan geopend.

Dat werd gisteravond opgeluisterd door kunstschaatsers, snelle schaatsenrijders, lichtshows, muziek en vuurwerk in aanwezigheid van 25.000 toeschouwers. De ijsbaan is aangelegd op het Zócalo, het belangrijkste plein en hart van de miljoenenstad. De baan blijft er tot 7 januari.

Het is met 3200 vierkante meter de grootste kunstijsbaan ter wereld volgens het plaatselijk bestuur. Er kunnen dagelijks 14.000 schaatsliefhebbers terecht tussen 10.00 uur 's morgens en 22.00 uur 's avonds. De toegang en het gebruik van de 1600 beschikbare paren schaatsen is gratis. De autoriteiten wensen in een verklaring dat "deze beroemde winterse sport bereikbaar moet zijn voor alle sociale lagen van de samenleving in het Federale District'', het hoofdstedelijk geweest Mexico-Stad. Circa twintig bedrijven hebben het project medegefinancierd.

Het schaatsen is kennelijk populair, want later deze maand gaan er nog twee grote kunstijsbanen open in Mexico-Stad, een in de zuidelijke wijk Coyoacán en een in het oosten van de stad, in de wijk Bosques de Aragón.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.