Home

Achtergrond 321 x bekeken

Goede witlofproductie, maar mager prijsniveau

Op de witloftrekkerij van Arie Uuldriks in Hellum is de oogst van witlof in volle gang. De productie is goed, maar de prijs valt tegen.

Op de witloftrekkerij van Arie Uuldriks in Hellum is de oogst van witlof in volle gang. ”Nu oogsten we het ras Yellow Star en schakelen daarna over op Platine”, stelt Uuldriks. ”Bij het opzetten gebruikten we grove pennen. Dat geeft nu in verhouding veel grof lof. We halen zo’n 55 kilogram van een bak. Alleen de prijs van gemiddeld 60 cent valt ons toch wel tegen.” Foto Koos van der Spek

Het Groot Man­nenkoor Zwolle verrichtte de ope­ning van de pluimveestal in Slag­haren. In die stal laat Farmer Au­tomatic Nederland B.V. zien hoe leghennen in de toekomst gehou­den zullen worden. In de twee verdiepingen tellen­de stal worden straks 60.000 leg­hennen gehouden in volièresyste­men. Foto Ruud Ploeg

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.