Home

Achtergrond 166 x bekeken

Gidsje over E-nummers in voeding

De hoofdredacteur van het culinaire literaire tijdschrift Bouillon, Will Jansen, heeft een gidsje uitgegeven waarin hij het publiek informeert over de zogeheten E-nummers in voeding.

Want lijken veel E-nummers onschuldig, volgens Jansen zijn daarbij duidelijk vraagtekens te zetten. Chemische producten als zoutzuur, zwavelzuur en chloor nemen we dagelijks in en zijn verstopt in verse producten. "Veel mensen denken dat dat niet schadelijk is voor hun gezondheid, maar als je iedere dag tien of twintig keer van die piepkleine hoeveelheden binnenkrijgt, kom je toch op een lepel gif per week'', aldus Jansen.

De hoofdredacteur stuitte in Monte Carlo op het boekje, dat oorspronkelijk is samengesteld door Corinne Couget, die veertien jaar onderzoek deed naar de gevaren van E-nummers. Jansen vertaalde het. Aspartaam, dat in veel suikervrije en lightproducten zit, is volgens Couget een sluipmoordenaar. En er worden volgens de Française al baby's geboren met sporen van chemische producten in hun bloed. "Fabrieksmatig voedsel neemt hand over hand toe en ik wil mensen bewust maken van de gevaren hiervan'', zegt Couget.

Het boekje is gemaakt op pocketformaat, zodat de consument het mee kan nemen als hij boodschappen doet en zodoende meer te weten komt over die kleine letters. "Geen vrolijk gidsje, maar wie het goed gebruikt zal er alleen maar gezonder op worden'', aldus Jansen, die het boekje verkoopt via bouillonmagazine.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.