Home

Achtergrond 156 x bekeken

Gewonden door aanrijding tussen bus en tram

Bij een aanrijding tussen een bus en een tram op het Olympiaplein in Amsterdam Oud-Zuid zijn vanmiddag acht mensen gewond geraakt.

Dat meldde een woordvoerder van de politie in Amsterdam. In de bus raakten vijf reizigers gewond. Drie van hen werden naar het ziekenhuis vervoerd met onder andere schaafwonden en nekletsel. In de tram raakten drie mensen gewond, onder wie de bestuurder. Ambulancepersoneel kon hem en de overige vier passagiers met letsel ter plaatse behandelen.

Volgens de politie is de tram tegen de achterkant van de bus aangereden. Het vermoeden bestaat dat de trambestuurder onwel is geworden. De bus stond bij een halte waar op dat moment net mensen in- en uitstapten. Er is volgens de politie sprake van "zware schade'' aan de voertuigen.

De aanrijding betrof een tram 24 en een bus 15 van het gemeentelijk vervoersbedrijf GVB. De trams en bussen die via het Olympiaplein reden, zijn enige tijd omgeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.