Home

Achtergrond 201 x bekeken 5 reacties

Geen soepeler mestnorm voor koe in wei

Minister Gerda Verburg (landbouw) ziet niets in het middelen van de werkingscoëfficiënten voor mest van koeien op stal en in de wei.

Dat zei ze op een voorstel van Harm Evert Waalkens (PvdA). Waalkens vindt het onterecht dat boeren, die hun koeien in de wei houden, worden gestraft met een hogere werkingscoëfficiënt; dat betekent dat ze meer mest moeten afvoeren.

Verburg wil wel kijken naar andere mogelijkheden om de koe in de wei te stimuleren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Paul

  Zo gaan steeds meer koeien de wei uit, en de stal in.
  Het moet juist gestimuleerd worden, middels het mestbeleid, om koeien in de wei te houden.

 • no-profile-image

  gert

  terecht,er moet geen rechtsongelijkheid ontstaan tussen koeien in de wei en koeien op stal,de mestwetgeving is al ingewikkeld genoeg,mest is mest,de melkfabrieken geven voor melk van koeien in de wei al een bonus.

 • no-profile-image

  recht uit het hart

  laat ik het kort houden, wakker dier en kubelink graag een reactie

 • no-profile-image

  dirk

  Niet alle zuivelfabrieken geven een bonus voor koe in de wei Waar zijn de nutuurbonzen nu In de kamer blijkt het maar weer eens anders geld voor alle politieke mensen die de koe in de wei wilden houden Jammer wat doen deze mensen in de kamer Oplossing diegene die buiten de kamer weidegang bepleiten en die in de kamer heel andere gedachten hebben uit de kamer want deze figuren zijn onbetrouwbaar en wie de schoen past trek hem aan

 • no-profile-image

  Joep

  Een reactie op Gert.

  Helaas geven melkfabrieken in het zuiden nog geen bonus voor weidemelk! Maar ik ben het met je eens. Stimuleren van de weidegang moet door de consumenten gebeuren. Dat is de enige manier waarop je dit kunt doen. Kijk maar naar de eiersector.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.