Home

Achtergrond 189 x bekeken

Geen besluit over MRSA onderzoek

Het bestuur van het productschap vee en vlees heeft geen beslissing genomen over het onderzoeksvoorstel van het RIVM om de verspreiding van de MRSA-bacterie in varkensslachterijen in kaart te brengen.

Het onderwerp werd tijdens de openbare bestuursvergadering van de agenda gehaald.

Volgens PVV-bestuurslid Siem Korver wil de sectorcommissie vleesindustrie het voorstel eerst nader bestuderen. "Het is voor ons de vraag of we als vleesindustrie hier veel geld in moeten steken. We weten al wel dat de bacterie wijd verbreid is. We hebben het idee dat het RIVM beter zijn geld en energie kan steken in onderzoek naar oplossingen voor het MRSA-probleem."

Het productschapbestuur zal zich waarschijnlijk volgende maand opnieuw buigen over het onderzoeksvoorstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.