Home

Achtergrond 272 x bekeken

Friese investeerder koopt bloemenverpakker

Investeringsmaatschappij Noorderhuys Participaties in Joure koopt verpakkingsbedrijf Twinpack van het Belgische verpakkingsbedrijf VPK Packaging Group uit België.

Dat maakte Noorderhuys-directeur John Ritchi vandaag bekend.Twinpack is in Nederland marktleider op het gebied van verpakkingsproducten voor bloemen, eieren en kip. Het bedrijf heeft vestigingen in Barneveld en Noordwijkerhout. De overnamesom wilde Noorderhuys niet bekendmaken.

Twinpack draait dit jaar met 46 medewerkers een omzet van 47,5 miljoen euro. Het management van Twinpack heeft een minderheidsaandeel in het eigen bedrijf gekocht. Over vijf jaar wil het bedrijf zeker meer dan 20 procent groei realiseren.

Noorderhuys is een bedrijf van vier mensen dat eerder dit jaar ontslag namen bij het succesvolle Friesland Bank Investments om hun eigen participatiebedrijf op te zetten. Noorderhuys heeft in totaal 60 miljoen euro particulier geld verzameld. Twinpack is na Landré & Glinderman het tweede bedrijf dat door Hoogerhuys wordt gekocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.