Home

Achtergrond 158 x bekeken

Eerste gipsvlucht in voorbereiding

De kerstvakantie is de uitgelezen periode voor mensen om op wintersport te gaan.

Voor diegenen die onfortuinlijk terechtkomen bij een afdaling en met een gipsbeen terug naar eigen land moeten, is de eerste gipsvlucht alweer gepland. Vrijdag 28 december wordt de eerste gipsvlucht van dit jaar verwacht. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie SOS International vandaag gezegd.

"Hoewel het nu nog erg rustig is met meldingen van brekebenen, verwachten we halverwege volgende week de eerste meldingen binnen te krijgen'', aldus SOS International. Voor vervoer terug naar Nederland werkt de organisatie samen met de gipsvluchten van de Oostenrijkse partner Tyrol Air Ambulance. De eerste gipsvlucht van dit seizoen landt rond 13.30 uur op Rotterdam Airport.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.