Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

EU: Exportverbod Pools pluimveevlees

De Europese Commissie heeft een verbod ingesteld voor export van pluimveevlees uit vijf gemeentes in Polen.

Het gaat om de gebieden Wloclawski, Plock, Sierpecki, Gostynski en Lipienski. Vlees afkomstig uit deze vijf regio’s mag alleen binnen Polen verkocht worden.

De maatregel houdt verband met de vaststelling van vogelpest in Polen. De Europese Commissie wil eerst de veterinaire artsen van de lidstaten consulteren voordat het verbod wordt opgeheven. Dat heeft de onderdirecteur van de veterinaire dienst in Polen, Krzysztof Jazdzewski, bekend gemaakt.

In Polen is vandaag uit preventie op 30 bedrijven het pluimvee geruimd. Het gaat om boerderijen in de omgeving van Brudzen waar de uitbraak plaatsvond. Het vergassen van de dieren vond vanmiddag plaats. Deze 30 bedrijven hadden regelmatig contact met de kalkoenboerderijen waar vogelpest is vastgesteld.

Eerder werden al 9200 kalkoenen vernietigd, waaronder 4200 op de twee boerderijen waar de uitbraak is vastgesteld. Verder zijn er 5000 dieren vergast op een boerderij in Siecien waar het virus niet is vastgesteld maar waar personeel werkte dat in contact stond met de besmette boerderijen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Ad van Oorschot

  De mensheid is gek geworden! Van wat ooit leuke levendige beestjes waren is een industrie gecreëerd. Een bijna criminele industrie omwille van veel geld.
  Laat u allen niet vereenzelvigen met dit lot (vergassen) maar jies voor biologisch. Het is wat duurder, maar die beesjes hebben heerlijk kunnen rond dwarrelen, lekker kunnen eten en zijn niet vergast, maar verdoofd.
  Bij het eten proef je de stress, de adrealine van de moord bij gangbare beestjes. Het is in mijn ogen dwaas nog zoveel beestjes in en hok te zetten, terweijl wij allemaal weten dat dit letterlijk de das zal zijn die ons allemaal omdoet.
  Ad.

Of registreer je om te kunnen reageren.