Home

Achtergrond 214 x bekeken 1 reactie

Discussie over hoogte dijken

PvdA en CDA in de Tweede Kamer vragen zich af of onze dijken in de toekomst wel hoog genoeg zullen zijn, nu door klimaatverandering de zeespiegel zal gaan stijgen.

Ze willen hierover een "brede discussie''. De normen waaraan de waterkeringen worden getoetst dateren uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze houden te weinig rekening met recente inzichten, denken Ad Koppejan (CDA) en Roos Vermeij (PvdA).

Als de discussie, volgend jaar, leidt tot nieuwe normen, zouden die toegepast moeten worden bij de eerstvolgende toetsing van de veiligheid van de waterkeringen, in 2011.

De twee coalitiepartners dienden een motie in met deze strekking, waarop staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) volgende week zal reageren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    I Sinnema

    Mijn mening is dat de dijken niet hoog genoeg zijn. Een paar maanden geleden was er al dijkbewaking . Het waaide toen wel hard in combinatie met hoogwater maar het waaide niet extreem hard. Misschien is het een idee om tussen de eilanden dijken met sluizen en waterkrachtcentales te bouwen. Dan los je een aantal prolemen op nl. De waddenzee blijft beheersbaar. Stroomvoorziening voor eeuwig [eb en vloed] een heel stuk werkgelegenheid. En een voordeel dat je de huidige dijken niet hoeft te verhogen in noord Nederland desnoods in samenwerking met Duitsland werken aan de grenswateren op zee.

Of registreer je om te kunnen reageren.