Home

Achtergrond 288 x bekeken

Dieven gaan er met prei vandoor

Dieven hebben het voorzien op prei van het bedrijf van Jan en Marina Vermunt in Etten-Leur.

Na een compleet bed asperges en de nodige selderij, is er nu ook prei verdwenen, zo meldt Dagblad BN/De Stem.

Het bedrijf Vermunt ontdekte vorige week bij het oogsten dat dieven hen voor waren geweest. Overal op het land was er al prei al verdwenen. Het paar is de zoveelste diefstal ondertussen goed zat. "Aangifte doen we niet, want dat heeft toch geen zin. Maar het zit ons wel tot hier, niets lijkt meer veilig", verzucht Marina.

De Vermunts zijn overigens niet het enige slachtoffer. In de buurt waar het paar woont, klagen meer tuinders over diefstal, zo meldt de krant. Volgens ZLTO-woordvoerder Adrie Bossers nemen de dieven overigens wel een risico. "Veel gewassen worden tijdens het groeiproces bespoten. Ongevaarlijk is het daarom niet."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.