Home

Achtergrond 208 x bekeken 14 reacties

Dierenactivisten pleiten voor vegetarische kerst

Als twee in cellofaan verpakte hamlapjes lagen twee leden van de dierenrechtenorganisatie PETA Europa vanochtend bloot in de vrieskou in Rotterdam.

Bij de 'vleesverpakkingen' lagen borden met de tekst 'Vlees is moord'. Met deze actie pleitte de organisatie voor een vegetarische kerst.
Door de kou konden de vrouwen hun pose maar tien minuten volhouden. Desondanks trok de actie op het Binnenwegplein veel bekijks.

"Vlees eten betekent dat je het lijk eet van een mishandeld dier dat nog niet wilde doodgaan. We vragen mensen om de kerst vegetarisch te vieren, zodat ook dieren ergens dankbaar voor kunnen zijn tijdens de feestdagen'', aldus een PETA-woordvoerster.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  laat ze toch,

  Zolang het deze acties zijn vindt ik het geen probleem. Wel als ze opdringerig aan de deur gaan staan en folders in je hand duwen of vragen gaan stellen.

 • no-profile-image

  Michel

  Als ze vlees hadden gegeten, hadden ze een beetje vet op de huid gehad en hun aktie langer dan 10 minuten kunnen volgehouden. Watjes zijn het !! Ik denk dat een boer(in) (of een willekeurige consument) daar wel een paar uur had kunnen liggen en nog niet ziek was geworden. Van vlees wordt je sterk en het helpt je weerstand te vergroten.

 • no-profile-image

  Reint Tienstra

  hij heeft zijn naam wel mee de domine uit domburg, DOMME NEE uit DOMburg

 • no-profile-image

  lekker

  Vegetariërs zijn hypocriet en hebben niet mijn respect. Veganisten zijn daar in tegen tenminste overtuigd van hun zaak en gebruiken absoluut geen dierlijke producten. Hoewel ik deze levensstijl absoluut niet de mijn is, heb ik wel respect voor hun mening. Vegetariërs eten geen vlees maar gebruiken wel het leer,cosmetica, medicijnen en groene biomassa energie en vele andere producten vanuit de landbouw. Het moet ook geen eenvoudig leven zijn als veganist. Vegetariërs zijn gewoon arrogante schreeuwers die ondertussen wel gewoon mee profiteren van de veelzijdigheid van de Nederlandse landbouw.

 • no-profile-image

  gj

  LTO zou veel grimmiger moeten reageren op de laster over mishandelde dieren. Direct aangifte doen van smaad en hun die uitspraken over mishandeling laten terugnemen.

 • no-profile-image

  r.v.

  "Vlees eten betekent dat je het lijk eet van een mishandeld dier dat nog niet wilde doodgaan"

  nou nou nou nou nou. wat word er weer ontiegelijk overdreven. een mishandeld dier waar gaan we naar toe. tuurlijk geef ik een koe wel is een tikje dat ze even moet doorlopen. als dat dan al mishandelen is... dan vind ik dit meer op mishandeling lijken helemaal naakt zo koud met die vorst dat doet meer pijn dan een corrigerende tik voor een koe.

 • no-profile-image

  domi nee

  Uit de reacties blijkt overduidelijk dat vlees eten dom is, want het maakt de mens kennelijk dom.
  Ik eet nu 18 jaar geen dierenlijken meer en ben sindsdien slechts 2 keer ziek geweest (2 keer besmet met griep).
  Ik voel me in alle opzichten een beter mens en dat mag iedereen weten.
  Vegetarieer zijn is een vorm van geestelijke verheffing.
  Iets om heeeeel trots op te zijn.
  De wetenschap dat je niet meewerkt aan de uitbuiting van medezoogdieren voegt een dosis levenskwaliteit toe, die alleen vegetarieers is voorbehouden.

 • no-profile-image

  Aytja

  Walgelijk!!

 • no-profile-image

  hopeloos gezeur

  dierenrechtenorganisaties en milieudefensie lijken een religie te worden

 • no-profile-image

  Boertje

  Wat zijn er toch een zieke mensen in deze wereld.. zonde

 • no-profile-image

  henk

  Ha , ik zou wel zo`n hamlapje lusten met kerst !!!!!!! Nog 7 dagen :-)

 • no-profile-image

  Kees

  Het altijd maar opdringen van een bepaalde manier van leven vind ik nog steeds een zinloze onderneming, laat een ieder in zijn of haar waarde!
  Laat mij lekker genieten van een eigen gemest varken en bemoei je, als je vegetarische gedachten hebt, niet met mijn zaken, ik respecteer een ander, zolang de ander mij ook respecteert.
  HOU DUS OP MET DIT GEZEVER!!!!!

 • no-profile-image

  Leon FNV

  Mensen eten vlees. Net als leeuwen, wolven etc. Hun vechtpartijen om vlees te eten is ietsiepietsie minder beschaafd dan die van mensen. Vegetariers staan pas echt ver van de natuur. En denken dat vlees eten moord is.

 • no-profile-image

  Boertje

  Deze mensen willen naar een economie zonder landbouw uitgezonderd akkerbouw en tuinbouw, deze mensen zijn zich niet helemaal bewust dat in deze sector honderd duizende mensen werken en die dan allemaal op straat staan, wanneer er geen vlees meer in nederland geproduceerd wordt halen we dat vervolgens uit Argentinië en andere grote export landen waar dieren het er vele mate 'erger' aan toe zijn.

  Boeren snappen ook wel dat er een zielige kant aan zit maar doen het vak uit liefde voor de dieren en met de dieren, mensen zouden dit ook eens door moeten krijgen, wordt een beetje moe van dit gezeur.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.