Home

Achtergrond 165 x bekeken

’Dementerenden onder elektronisch toezicht plaatsen’

Een vooraanstaande Amerikaanse liefdadigheidsorganisatie steunt een plan om mensen die lijden aan dementie onder elektronisch toezicht te plaatsen.

Dat meldde de BBC donderdag. Volgens de Alzheimer Society kan het plan patiënten in staat stellen vrij rond te wandelen. Wel moeten patiënten akkoord gaan met het voornemen.

Veel mensen die lijden aan dementie voelen de drang om buiten te wandelen. Volgens de organisatie zwerft ongeveer 60 procent van de patiënten. Van hen raakt op een gegeven moment 40 procent verdwaald. De Amerikaanse regering heeft eerder gesteld dat door deze methode mensen die lijden aan dementie een ”interessanter leven” kunnen leiden.

Volgens de Alzheimer Society zouden mensen voordat ze ziek worden moeten worden gevraagd of ze onder elektronisch toezicht willen worden geplaatst. Het plan biedt volgens de vereniging zowel voordelen voor patiënten als voor families en verzorgers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.