Home

Achtergrond 235 x bekeken

Delftse studenten racen op bio-ethanol

De eerste Nederlandse racewagen die op bio-ethanol rijdt komt uit Delft.

Studenten van de Technische Universiteit Delft (TU) bouwen voor de Formula Student, een competitie waaraan 400 universiteiten deelnemen, een lichtgewicht racewagen die de biobrandstof verbruikt. Dat liet een voorlichter vandaag weten.

In totaal werken zestig studenten aan het model. Volgens teammanager Henk Wapstra is er een hoop expertise nodig om bio-ethanol op racewagens toe te passen. "Bestaande personenwagens die op bio-ethanol rijden, benutten deze brandstof nog niet optimaal. Dat is bij een racewagen wel nodig.''

De DUT08 (Delft University of Technology racewagen) is de achtste racewagen waarmee het studententeam aan de internationale race in het Britse Silverstone deelneemt.

Met de ontwikkeling van een racewagen op de biobrandstof bedienen de studenten echter een veel bredere markt. "Ons onderzoek richt zich bijvoorbeeld ook op de Dakar Rally, waar men in de toekomst op bio-ethanol wil rijden'', aldus de voorlichter.

De jaarlijkse Formula Student vindt plaats in juli 2008. Woensdag presenteert het Delftse team zijn ontwerp voor de lichtgewicht raceauto.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.