Home

Achtergrond 186 x bekeken

Danone en Chinese partner zien af van rechtszaken

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone en de Chinese drankenfabrikant Wahaha staken voorlopig de juridische strijd en gaan proberen hun onenigheid door middel van overleg op te lossen.

Dat hebben beide bedrijven vandaag laten weten. Danone en Wahaha sloten in 1996 een samenwerkingsovereenkomst, maar zijn de afgelopen jaren in conflict geraakt. Danone beschuldigt Wahaha ervan buiten de joint-venture om nagemaakte Danone-drankjes te produceren en diende daarover verscheidene klachten in.

Op zijn beurt begon een Chinese vakbond die de werknemers van Wahaha vertegenwoordigt eerder deze week een rechtszaak tegen Danone, omdat het Franse bedrijf met de eerdere juridische acties de goede naam van Wahaha zou hebben beschadigd.

In een verklaring meldden Danone, dat eerder dit jaar het Nederlandse Numico overnam, en Wahaha dat de terugkeer naar de onderhandelingstafel mede op aandringen van de Franse en Chinese overheid heeft plaatsgevonden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.