Home

Achtergrond 153 x bekeken

Comité Zuiderzeelijn gooit handdoek in de ring

Het actiecomité 'Hier trekken we de lijn', dat zich intensief heeft ingezet voor de aanleg van de Zuiderzeelijn, gooit de handdoek in de ring.

Nu de landelijke politiek de snelle spoorverbinding van de Randstad naar Groningen heeft afgeschoten, houdt de rol van het comité op, aldus de voorzitter van de actiegroep vandaag.

"Dat de minister in de ruimtelijke planning toch rekening blijft houden met de aanleg van de Zuiderzeelijn is het enige echte lichtpuntje uit het debat'', aldus de woordvoerder. "We hebben alles uit de kast gehaald om de snelle verbinding aangelegd te krijgen. Dat is helaas niet gelukt. Niet in deze kabinetsperiode althans.''

'Hier trekken we de lijn' heeft zich sinds april 2006 ingezet voor de aanleg van de Zuiderzeelijn en bestond uit werknemers, werkgevers, vakbonden, studenten, jongeren en politieke en maatschappelijke organisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.