Home

Achtergrond 313 x bekeken 3 reacties

China geeft varkenshouderij stimulans

De Chinese overheid gaat de varkenssector nog meer subsidiëren in een poging de productie te verhogen en zo de inflatie te verlagen.

Peking verdubbelt de subsidie die een boer ontvangt voor elke zeug naar een kleine 10 euro (100 yuan). De steun werd in augustus van dit jaar ingesteld om te voorkomen dat de inflatie verder zou stijgen. De stijgende voedselprijzen - vooral van varkensvlees - hebben het inflatiecijfer in november naar 6,9 gejaagd, het hoogste punt in elf jaar.

De centrale regering wil meer doen voor de varkenssector: zo trekt Peking 250 miljoen euro uit om fokkers in 2008 te begeleiden naar "standaardbedrijven met een grote omvang". Verder krijgen boeren gratis vaccins en wordt geld verstrekt als dieren wegens uitbraken van ziekten moeten worden geruimd.

China probeert de landbouw overeind te houden, nu de economische groei is ingezet en andere sectoren lokken. Om de voedselvoorziening voor de groeiende bevolking op peil te houden, moeten boeren worden gelokt actief in de sector te blijven. Zo maakte het ministerie van Financiën dit weekeinde bekend dat boeren subsidie kunnen krijgen om elektrische apparaten als tv's aan te schaffen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Hoe zouden ze daar de varkens behandelen , als je ziet hoe ze met de mensenrechten daar om gaan dan zal dat wel niet best zijn. Hoog tijd voor een filiaal van de Partij van de Dieren in China. Maar Marianne Thieme heeft waarschijnlijk niet het lef om daar actie te voeren voor de dieren.

 • no-profile-image

  ??

  ?? raar dus daar is een tekort aan varkensvlees?? En hier hebben we er op t moment te veel van. Wat doet de sector dan slapen?? Intensief op zoek gaan om daar vlees af te zetten.

 • no-profile-image

  let toch

  Lees toch eens wat vaker de krant, domme ?? Onder welke steen heb jij geleefd de laatste weken ? De sector is daar allang mee bezig, maar politiek gezien is het niet zo eenvoudig. China stelt hoge eisen. Maar binnenkort gaat er vlees heen.

Of registreer je om te kunnen reageren.