Home

Achtergrond 252 x bekeken

CBS verlaagt cijfer areaal uien

Het Centraal Bureau vooor de Statistiek (CBS) heeft het uienareaalcijfer verlaagd.

In oktober ging het CBS uit van 20.650 hectare zaaiuien. De sector vond die schatting te hoog. Het CBS heeft het areaal nu bepaald op 20.148 hectare, 500 hectare minder. Maar het areaal blijft volgens het CBS een record. Nog nooit eerder is zo veel land ingezaaid met uien als dit jaar.

Het CBS heeft ook de oogstraming aangepast. In oktober ging het CBS uit van een oogst van bijna 1,08 miljoen ton zaaiuien. Dat is verlaagd naar 1,05 miljoen ton. Dat is nog altijd bijna een kwart meer dan vorig jaar, toen de Nederlandse akkerbouwers volgens het CBS 853.000 ton uien hebben geproduceerd. De gemiddelde hectareopbrengst komt op 52,2 ton. Dat was vorig jaar 46 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.