Home

Achtergrond 161 x bekeken

Britten stellen Heineken en Carlsberg ultimatum

De Britse beursautoriteit wil dat de bierbrouwers Heineken en Carlsberg voor maandagmiddag 21 januari een formeel bod uitbrengen op hun Britse branchegenoot Scottish & Newcastle (S&N).

Dat heeft de Britse beurswaakhond vandaag bekendgemaakt.

S&N had de beursautoriteit gevraagd een deadline te stellen. Het zogenoemde Take Over Panel eist nu duidelijkheid van beide bierbrouwers: of een formeel bod uitbrengen of bekendmaken dat niet van plan te zijn. Heineken en Carlsberg zeiden in een reactie nu zo snel mogelijk met de S&N om de tafel te willen om over de voorwaarden van een formeel bod te praten.

Het Nederlandse Heineken en het Deense Carlsberg gaven in oktober aan het Britse bedrijf te willen overnemen. Ze brachten een indicatief bod uit, dat S&N afwees. Vorige maand verhoogden Heineken en Carlsberg hun gezamenlijk bod. Ook dit indicatieve bod van in totaal 7,3 miljard pond (ruim 10 miljard euro) werd door S&N als te laag van de hand gewezen.

Vorige week verklaarden Heineken en Carlsberg niet uit te sluiten dat zij hun bod zullen verhogen, al vindt het duo dat hun laatste indicatieve bod recht doet aan de waarde van de Britse bierbrouwer.

Heineken heeft zijn oog laten vallen op de Britse activiteiten van S&N en die op andere Europese markten. Carlsberg wil de Russische belangen. De Denen hebben al een samenwerkingsverband met S&N in Rusland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.