Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Brazilië pakt illegale landbouw Amazone aan

Brazilië heeft de verkoop van landbouwproducten van illegaal ontgonnen gebieden in de Amazone in de ban gedaan.

Een decreet daartoe van president Ignacio 'Lula' da Silva moet de laatste maanden weer toenemende ontbossing tegengaan. De verkoop van of handel in bijvoorbeeld soja en vlees vanuit illegaal ontgonnen gebieden wordt beboet.

De maatregel geldt voor zowel internationale handelaren als lokale slagers in de Amazone, stelt milieuminister Marina Silva. Om de regels na te leven en verdere ontbossing te voorkomen, zijn vrijdag 700 federale poliitieagenten naar het regenwoud gestuurd.

Tussen augustus en november is de ontbossing weer toegenomen, nadat Brazilië eerder dit jaar vreugdevol meldde dat achteruitgang van het Amazone-gebied was afgezwakt. Vooral de hoge wereldmarktprijzen voor agrarische producten zijn aanleiding voor de opleving van het illegaal ingebruiknemen van stukken regenwoud.

De Braziliaanse regering wil de namen van 35 gemeenschappen bekendmaken, die gelden als centra van verwoesting van het regenwoud. Landeigenaren die hun grond niet legaliseren, komen niet meer in aanmerking voor overheidsprogramma's en komen op een zwarte lijst te staan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de grond in brazilie is voor het grootste deel in handen van grootgrondbezitters,het zijn vaak landloze boeren die voor ontbossing zorgen,die worden van ontboste gronden afgejaagd die door grootgrondbezitters worden geclaimd,en zo begint het ,,spelletje'"iederkeer opnieuw.de grootgrondbezitters zijn goed vertegenwoordigd in de regering en ook vaak eigenaar van de graan -vleeshandel

Of registreer je om te kunnen reageren.