Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Braziliaans rundvleesbedrijf stelt komst naar EU uit

Het Braziliaanse rundvleesbedrijf Sadia stelt zijn komst naar Europa voorlopig even uit.

Het bedrijf wilde drie verwerkingsfabrieken voor Braziliaans rundvlees in Europa bouwen. De Europese Commissie maakte eergisteren bekend dat zij de import van Braziliaans rundvlees op de Europese markt wil beperken, vanwege de aanhoudende uitbraken van mond- en klauwzeer in Brazilië.

Brazilië heeft de uitbraken van mond- en klauwzeer niet in de hand volgens de Europese Commissie. Het Braziliaanse rundvlees zou alleen van Braziliaanse veebedrijven, die gegarandeerd vrij zijn van mond- en klauwzeer.

"De identificatie van slachtrunderen is in Brazilië veel minder goed dan in Europa. Het gevaar voor het overbrengen van mond- en klauwzeer is vrij gering. Als Brazilië niet aan dezelfde eisen als Europese rundvleesbedrijven voldoet, geeft dat een ongelijke concurrentie", zegt Europarlementslid Jan Mulder van de VVD.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Grensboerke

    Als dit lampje nu pas begint te branden bij de VVD, zal het nog wel eens heel lang kunnen duren voordat de andere partijen dit licht zullen zien. En de "oneerlijke concurrentie", die al jaren duurt, blijft maar duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.