Home

Achtergrond 202 x bekeken

Brand verwoest champignonkwekerij

Een grote uitslaande brand heeft vandaag een champignonkwekerij in Kessel verwoest.

Het bedrijfspand van 125 bij 25 meter moet als verloren worden beschouwd, aldus de brandweer. De brand ontstond rond 9.30 uur in een van de vijf 'cellen' van het gebouw. Omdat die met elkaar verbonden zijn en er veel brandbaar piepschuim in is verwerkt, breidde de vuurhaard zich razendsnel uit.

De enorme zwarte rookwolk was tientallen kilometers verderop zichtbaar. De brandweer had het vuur rond 12.15 uur onder controle, maar heeft nog enkele uren nodig voor het nablussen. Bij de brand is asbest uit de dakbedekking vrijgekomen en in de omgeving neergedaald. Omwonenden zijn door de gemeente opgevangen tot het gebied asbestvrij is. De opruimwerkzaamheden beginnen zo snel mogelijk.

De schade van de brand loopt volgens de eigenaar in de miljoenen. De brand is mogelijk ontstaan als gevolg van kortsluiting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.