Home

Achtergrond 585 x bekeken 1 reactie

Bollenteler: lokale Rabobank schuldig aan diefstal

Bollenteler Wim Visser uit Bovenkarspel wil dinsdag met een groep collega's, per bus en trekker, protesteren bij Rabobank Nederland in Utrecht.

Aanleiding is het optreden van de Rabobank West-Friesland Oost en Interpolis. Volgens Visser heeft de plaatselijke Rabobank in samenwerking met stromannen partijen bollen zwart verkocht uit het faillissement van Visser. Een van zijn bedrijven ging ten onder aan het Novacap-debacle.

Visser beschuldigt de Rabobank van diefstal uit een faillissement. Het zou om miljoenen euro's gaan. De Rabobank geeft geen commentaar, in afwachting van onderzoek dat over enkele weken gepresenteerd wordt.

Ook andere telers zijn ontevreden over het optreden van taxateurs die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Agrarische Experts (NVAE). Die zouden op de hand zijn van Interpolis. De NVAE weerspreekt dat. Telers zeggen dat de taxateurs met Interpolis onder één hoedje spelen om uitbetaling van schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    b

    zal ons niets verbazen als de rabobank de boeren een loer kan draaien doen ze dat. l

Of registreer je om te kunnen reageren.