Home

Achtergrond 322 x bekeken 1 reactie

Blijf de koeien zien

Uitbreiding van een bedrijf is erg gericht op de toekomst. Dat speelt vooral als je bezig bent met een melkrobot. Als je die eenmaal hebt aangeschaft, heb je minder werk en meer tijd over om andere dingen te doen. Hierdoor heb je capaciteit om meer te gaan melken.

Het is niet verstandig om in een keer alles op melkrobots te zetten. Dat is een te grote investering. Je kunt dus beter eerst voor 70 melkkoeien een robot nemen. Dan kun je de eerste tijd de robot in de gaten houden en de andere 50 koeien nog wel gewoon twee keer daags melken, tenminste als de melkput niet aan renovatie toe is. Zo hou je meer controle, want mocht er iets verkeert gaan, door een storing of iets dergelijks, dan ben je in de buurt.

Als de robot goed loopt, kun je overwegen om een tweede melkrobot aan te schaffen. Deze robot moet dan een capaciteit hebben van minstens 70 koeien. Zo kun je in de toekomst nog meer uitbreiden door te investeren in nog meer koeien.
Blijf wel met je koeien bezig, anders gaan de koeien je zien als een vreemde.

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    Hallo Lisa

    dacht dat juist de bedoeling van met een robot gaan melken een gedeelte arbeidsverlichting en een makkelijker inplanbare dag is. maar als je er nog bij blijft melken krijg je het volgens mij alleen maar drukker en kan het voorkomen dat je uit de melkput moet om problemen met de robot op te lossen. lijkt me toch een vere van ideale combinatie

Of registreer je om te kunnen reageren.