Home

Achtergrond 198 x bekeken

Bieden op een minuutje bellen met de prins

Wie maar genoeg biedt, kan een minuutje bellen met prins Willem-Alexander.

Althans, dat is het idee van de drie dj's van de muziekzender 3FM die zich vandaag in Den Haag door de prins lieten opsluiten in het zogenoemde Glazen Huis voor de actie Serious Request.

Van daaruit gaan Ron Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom, levend op sap, zes dagen platen draaien en tegelijk aandacht vragen en geld werven voor het tekort aan schoon drinkwater in de wereld, ook een stokpaardje van de Prins van Oranje. Mensen kunnen verzoekplaten aanvragen en daarvoor moet dan geld worden betaald ten bate van de actie. De dj's hopen op 3 miljoen euro.

De dj's gaven de prins een mobieltje met 1 minuut aan beltegoed, waarop het nu bieden geblazen moet worden. De prins vond het eigenlijk wel een prima idee, zei hij.

Voor een onbekend gebleven bedrag vroeg de troonopvolger ook een verzoeknummer aan: As long as you love me, uitgevoerd door de aanstormende Nederlandse zanger Wouter Hamel. Het is niet zijn meest dierbare lied. ,,Ik ga hier niet zeggen wat mijn lievelingsliedje is, want dan moet ik dat mijn hele verdere leven horen'', aldus de prins refererend aan de media die oude gegevens over de koninklijke familie altijd maar aanhalen.

Alexander kwam speciaal naar Het Glazen Huis om de deur achter de dj's te sluiten. Bij binnenkomst waren er echter niet alleen de platendraaiers, maar was er ook een hele batterij aan pers. "Ik dacht dat alleen jullie er waren'', grapte de prins tegen de dj's.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.