Home

Achtergrond 162 x bekeken

Betalingen naar hoogtepunt

Na een record op zaterdag, voerde de consument ook zondag massaal elektronische betalingen uit.

Volgens Equens, dat transacties met bank- of giropas en creditcards verwerkt, bedroeg het aantal transacties zondag tot 17.00 uur 3,2 miljoen. Vorig jaar was dat op de zondag voor kerst ongeveer 2,6 miljoen.

Zaterdag werd een record gevestigd met negen miljoen transacties, ten opzichte van 8,9 miljoen vorig jaar op zaterdag. ,,En nu hebben we nog een dag te gaan voor de kerst'', aldus een woordvoerder van Equens maandagmorgen.

Zaterdag lag de piek tussen 14.30 en 15.00 uur met 360 transacties per seconde. Zondag werd het hoogtepunt van 191 betalingen per seconde tussen 15.00 en 15.30 uur bereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.