Home

Achtergrond 167 x bekeken

Bemiddeling tulpen overstijgt niveau 2006/2007

Er zijn via de veilingen FloraHolland en VBA al zo'n 250 miljoen tulpen bemiddeld voor het seizoen in januari echt losbarst.

Dat is meer dan in het afgelopen seizoen, toen via lange-termijncontracten en de dag-/weekhandel ongeveer 220 miljoen stuks zijn vastgelegd.

Nog steeds zijn de bemiddelaars in gesprek met kopers en telers voor het afsluiten van contracten, zo viel gisteren te beluisteren tijdens de Tulpendag van veiling FloraHolland in Rijnsburg. Vooral verkoop op lange termijn neemt de laatste jaren sterk toe. In meerdere gevallen nemen kopers de totale productie van een broeier af.

Uitspraken over het prijsniveau zijn volgens de bemiddelaars lastig te geven. In contractprijzen zijn vaak ook afspraken over verpakking en transport verwerkt. Globaal liggen de contractprijzen tussen de 12,5 en 14 cent en dat is hetzelfde als afgelopen seizoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.