Home

Achtergrond 182 x bekeken

Belg eerste ambassadeur voor de Europese Unie

De Belgische diplomaat Koen Vervaeke wordt de eerste volwaardige ambassadeur van de Europese Unie.

Dat meldt de Vlaamse omroep VRT vandaag. Hij vertegenwoordigt de Europese Commissie en de Europese Raad.

Het is uniek dat beide instellingen door één persoon worden vertegenwoordigd. Tot nu toe had Europa hoge ambtenaren in het buitenland, die werkten zonder volwaardige politieke of diplomatieke status. Koen Vervake krijgt een volwaardige ambassadeurspost in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

De 48-jarige Vervaeke leidt sinds vier jaar de Afrikadienst bij de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Raad, Javier Solana. Hij was eerder woordvoerder van Louis Michel, die nu Europees Commissaris is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.