Home

Achtergrond 181 x bekeken

Barroso: goed jaar voor opbouw EU

Het was een goed jaar voor de opbouw van de Europese Unie.

Dat concludeerde voorzitter Jose Manuel Barroso vandaag bij de laatste EU-top van regeringsleiders dit jaar.

"We zijn erg vooruitgekomen met het Europese project'', zei Barroso. Hij doelde vooral op het afschaffen van grenscontroles in Oost-Europa volgende week, de ondertekening van het nieuwe EU-Verdrag donderdag en het besluit deze maand om eigen gsp-satellieten te bouwen.

Barroso zei dat het tijd wordt om concrete resultaten te boeken, nu het verdrag is ondertekend. De Portugees Barroso kondigde meer voorstellen aan voor migratie en justitie. "Daar kunnen we nog veel profijt trekken door meer samen te werken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.