Home

Achtergrond 159 x bekeken

'Amerikanen helpen Turken bij aanvallen op PKK'

De Verenigde Staten ondersteunen het Turkse leger bij de aanvallen op Koerdische rebellen net over de grens in Noord-Irak.

De Turken krijgen vrijwel rechtstreekse beelden van Amerikaanse gevechtstoestellen en onbemande spionagevliegtuigen die over stellingen van de PKK-strijders vliegen. Dat meldde dagblad The Washington Post dinsdag.

Amerikaanse militairen hebben in de Turkse hoofdstad Ankara een centrum opgezet waar zij de informatie delen met hun Turkse collega's. De VS "geven hen in feite hun doelen in handen'', het is aan de Turken om te besluiten of ze tot de aanval overgaan, aldus een anonieme Amerikaanse militaire functionaris.

Het Turkse leger zou de informatie onder meer hebben gebruikt voor het grootscheepse luchtoffensief van zondag op de Koerdische opstandelingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.