Home

Achtergrond 168 x bekeken

Amaryllis nog onbekend in Rusland

In het afgelopen jaar heeft slechts een beperkte groep Russen een amaryllis gekocht (20%).

Voornaamste reden is dat de bloem niet bekend is. Dat blijkt uit marktonderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT).

De Russen die de bloem wel kochten zijn overwegend positief. Ze vinden de bloem niet ouderwets, lelijk of alledaags. De amaryllis past naar hun mening juist prima in een modern interieur. En een associatie met Kerst hebben de Russen niet met de bloem. Dubbelbloemige amaryllissen zijn veruit favoriet, vooral de soorten met witte en roze pasteltinten.

Dat de bloem relatief onbekend is in Rusland zorgt er op zijn beurt weer voor de amaryllis moeilijk te krijgen is. Het PT trekt dan ook de conclusie dat een betere verkrijgbaarheid en actieve promotie ten goede kan komen aan de afzet van de amaryllis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.