Home

Achtergrond 185 x bekeken 3 reacties

Afbouw nertsenhouderij bedreigt sector pluimveevlees

Een verbod op de nertsenhouderij heeft ook flinke gevolgen voor de pluimveevleessector.

De schade voor die sector kan volgens het LEI oplopen tot 9 miljoen euro per jaar. Dat bleek tijdens de vergadering van de sectorcommissie pluimveevlees in Barneveld tijdens de behandeling van het LEI-rapport over een eventuele sanering van de nertsenhouderij in Nederland.

De nertsensector verwerkt jaarlijks zo'n 140.000 ton restproducten uit de pluimveevlees en visserijsector. Het gaat voor het grootste deel om slachtafval dat als voer dient voor de nertsen. Als de nertsensector wegvalt, zal de pluimveevleesindustrie dit afval moeten aanbieden ter destructie bij Rendac.

De schade van het eventueel wegvallen van de nertsensector als verwerker van slachtafval wordt door het LEI geschat op 9 miljoen euro per jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  opkoper

  De fabrikanten van honden en kattenvoer staan te trappelen om deze produkten te verwerken.
  Wij geven graag dezelfde prijzen!

 • no-profile-image

  T.Peeters

  sjonge jonge laat die sector toch bestaan. Hier hebben die beesten tenminste een goed leven en worden ze op een fatsoenlijke manier afgemaakt. Of moet het toch maar zo
  http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med

  Nou dan houd maar gewoon nertsen denk ik

 • no-profile-image

  Kubelink

  Dieren afmaken puur voor hun velletje is sowiezo verwerpelijk, ongeacht of ze nou doodgeschoten, vergast of doodgemarteld worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.