Home

Achtergrond 136 x bekeken

ANWB tegen verhoging boetes

De ANWB komt in actie tegen de plannen om de boetes op snelheidsovertredingen volgend jaar te verhogen met 20 procent.

Hoofddirecteur Guido van Woerkom bevestigde vanochtend een bericht hierover in De Telegraaf. Het stoort hem vooral dat het geld gebruikt wordt om de gratis schoolboeken te betalen. Parlemenatatiërs zijn benaderd om nog eens naar de plannen te kijken.

De bond wil dat er op snelwegen duidelijke waarschuwingsborden komen dat er trajectcontroles zijn. "Doel van die controles moet zijn om de verkeersveiligheid te verhogen en niet om gewoon geld binnenhalen", zegt Van Woerkom.

Met de aanpak van snelheidsovertreders op 80-kilometerwegen en in woonwijken heeft de ANWB geen moeite.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.