Home

Achtergrond 147 x bekeken 3 reacties

AID haalt opnieuw dieren weg bij veehouder

Bij een veehouder in Zuid-Holland zijn voor de tweede keer dit jaar dieren weggehaald die volgens de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw ernstig werden verwaarloosd.

De AID trof bij een controle begin december sterk vermagerde en stervende dieren aan en een aantal kadavers, zo meldde de dienst vandaag. Alle 165 runderen werden in beslag genomen. Zes dieren waren er zo slecht aan toe dat ze werden afgemaakt, de rest is ondergebracht op een opvangadres.

Eerder dit jaar nam de AID bij dezelfde veehouder al 68 runderen in beslag. "Bij controles is herhaaldelijk aangegeven dat de situatie moest verbeteren. Begin december bleek de situatie op het bedrijf nog erbarmelijker dan voorheen'', aldus de AID die aangeeft de activiteiten van de man al jaren te volgen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Dieren verwaarlozen is waardeloos.
  Leen uit Kampen zal wel gelijk hebben.
  Dat de AID zo lang wacht met ingrijpen? Het zijn ambtenaren. Lui en en op macht uit. Zo'n bedrijf zetten zij eens in de zoveel tijd op hun agenda voor een bezoekje. (bijna) Altijd raak, weer een procesverbaal uit te schrijven. Een tevreden rayon- teamleider licht de pers in en door allerlei (terechte) artikelen blijft het bestaansrecht van de AID. Zij leveren voor het oog van Nederland immers goed werk.
  Zou het niet verstandiger zijn bij de betreffende bedrijven onmiddelijk intensieve begeleiding op te starten in samenwerking met bv de sociale dienst en de bedrijfshulp?
  Het benodigde geld zou ook uit die beroemde heffingspot mogen komen!

 • no-profile-image

  leen

  veehouder heeft zeker psychische problemen of leeft in een socaal isolement.

 • no-profile-image

  aidan

  En de AID volgt dezeman al jaren ?????
  waarom hebben ze dan zolang gewacht met ingrijpen?

Of registreer je om te kunnen reageren.