Home

Achtergrond 202 x bekeken

eten genoeg!

Een deel van het antwoord op de vraag van vandaag heb ik gisteren gegeven in het filmpje. In ons land worden de mogelijkheden beperkt door de steeds hoger wordende grondprijzen en een kleiner wordend agrarisch areaal. Grootschalig energie opwekken uit niet-fossiele brandstoffen vraagt een groot areaal. Dat areaal is in dit deel van Europa niet groot genoeg, hier kan een concurrentiestrijd ontstaan. Het is de vraag door wie de strijd gewonnen gaat worden. Levensmiddelen concerns betrekken hun grondstoffen simpelweg uit andere werelddelen wanneer de prijs hier te hoog wordt. Maar in oost Europa ligt wel enorm veel potentie voor voedselproductie of energiegewassen. Wanneer elke hectare in dat deel van Europa benut wordt en de kennis gedeeld wordt hoeven we ons geen zorgen te maken en is er ruimte genoeg voor zowel voedsel, energie en veevoer.

Zetmeel en suikers in brood dat al gebakken is en als reststof terug komt voegt weinig toe aan een vergister. Brood dat al gebakken is heeft het vergistingsproces al ondergaan. Het zetmeel dat in brood voortkomt is bewerkt met enzymen. Deze b-amylasen hebben een negatief effect op de verdere vergisting. Ook de toevoegings- en conserveringsmiddelen geven een vertragend effect.

Of registreer je om te kunnen reageren.