Home

Achtergrond 283 x bekeken

Zonder bladbemesting ook goede spruiten

Geen bladbemesting uitvoeren kan ook goede spruiten geven.

Dat is de enige harde conclusie die afgelopen zaterdag te trekken was uit een door toeleverancier Van Iperen opgezette bemestingsproef op de Spuitkoolboulevard in Westmaas.

Een bladbemesting in de tweede helft van de teelt levert dan wellicht een hoger rendement dan bijbemesten met een korrelmeststof, is het idee, met een positief effect op aspecten als houdbaarheid, kleur/uitstraling en productie. De proef was opgezet met vier verschillende uiteenlopende bladbemesters in vijf bespuitingen vanaf augustus tot en met oktober. Een object moest het zonder (blad)bemesting doen.

Een enkeling meende dat de met een experimentele bladmeststof behandelde spruiten de meest groene kleur hadden. Daarmee was in totaal nog 20 kilo stikstof per hectare aangevoerd. Verder was gekeken naar Fervent Greenleaf, Bitterzout, en ureum.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.