Home

Achtergrond 255 x bekeken

Zimbabwe mag landbouwmachines in beslag nemen

Het hooggerechtshof in Zimbabwe heeft bepaald dat de regering landbouwmachines van blanke boeren in beslag mag nemen.

Dat hebben Zimbabwaanse staatsmedia vandaag gemeld. De Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft sinds 2000 duizenden landbouwbedrijven van blanke boeren in beslag genomen om de percelen te herverdelen onder zwarten.

Een aantal blanke boeren plaatste tractoren en andere landbouwmachines in opslagplaatsen. Voor het hof vochten ze het recht van de regering-Mugabe aan om het materiaal af te nemen. De blanke boeren stelden dat er geen compensatiemaatregel was.

Het hof oordeelde echter dat de regering-Mugabe niet in strijd met de grondwet handelt door machines in beslag te nemen, omdat de bevolking bij de maatregel is gebaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.