Home

Achtergrond 255 x bekeken

'Zesde greenport' bij Betuwse Bloem

De regio Bergerden tussen Arnhem en Nijmegen geeft het streven op om als zesde greenport te worden erkend.

Dat zegt voorzitter Ferry Hollinger van de Greenport Arnhem-Nijmegen in De Gelderlander. Het glastuinbouwgebied zoekt nu aansluiting bij de Betuwse Bloem waarin ook het boomteeltcentrum Opheusden is vertegenwoordigd.

Het glastuinbouwgebied Bergerden richtte in 2005 de Greenport Arnhem-Nijmegen op met als doel te worden erkend als zesde greenport. Volgens voorzitter Sjaak van der Tak van Greenport(s) Nederland, is Bergerden met 200 ha glas te klein voor een greenport. Dat zou minstens 800 ha moeten zijn.

De regio wil zich nu aansluiten bij de Betuwse Bloem. Dit is een samenwerkingsverband binnen het Gelderse Rivierengebied waarin, naast het boomteeltcentrum Opheusden, ook concentratiegebieden van glastuinbouw (Bommelerwaard), champignonteelt (Maasdriel) en fruitteelt (Betuwe) zitten. De provincie Gelderland ondersteunt en stimuleert samenwerking tussen de diverse teelten in het gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.