Home

Achtergrond 207 x bekeken

Westland slibt sneller dicht dan verwacht

De groei van de transportbewegingen in het Westland is groter dan verwacht.

Dat leidt tot zorgen over de logistieke afhandeling van groenten en fruit. Wethouder Theo Duijvestein gaf gisteren toe dat de gemeente zelf verrast is over de snelle ontwikkeling van de transportbewegingen in het gebied.

"Het is sneller gegaan dan we vijf jaar geleden dachten en zal ook sneller gaan dan we over vijf jaar inschatten. Het is dus snel haast maken met oplossingen." Zo gaf Duijvestein een trits ingrepen aan, waarmee de gemeente de logistieke as door het Westland wil verlichten.

Die as loopt tussen het ABC Westland naar Honderdland. Zo moeten er panelen langs de weg komen die chauffeurs de slimste actuele routes adviseren. Eind 2009 moet de route van Maasdijk naar Hoek van Holland aangepakt zijn. "Dat is belangrijk voor de aanvoer voor de markt in Verenigde Koninkrijk." De verlengde veilingroute staat voor 2011 op de planning. Verder denkt de gemeente na over de aanleg van meer rotondes en doelgroepenstroken om de vrachtwagens sneller door het gebied te loodsen.

Het grootste probleem is de aansluiting op het hoofdwegennet, stelde Duijvestein. "We hebben al meer ministers versleten dan dat er kilometers uitbreiding A-4 zijn." De uitbreiding naar het Noorden is belangrijk, maar de zuidelijke uitbreiding is cruciaal voor de aansluiting van het Westland met nieuwe tuinbouwgebieden als Dinteloord.

Of registreer je om te kunnen reageren.