Home

Achtergrond 181 x bekeken

Weinig steun voor 'Greenportgemeente'

Inwoners van de gemeente Rijnwoude wijzen een fusie met Waddinxveen en Boskoop massaal af. Dat blijkt uit een telefonische enquête van het Leidsch Dagblad en Radio Rijnwoude.

De provincie Zuid-Holland sprak eerder dit jaar haar voorkeur uit voor een fusie van Boskoop, Rijnwoude en Waddinxveen, gebaseerd op advies van de Commissie Van den Berg. Deze fusiegemeente is volgens de commissie het beste alternatief om de herstructurering van het boomteeltgebied en de ontwikkeling van de Greenport Boskoop op te pakken.

Het college van B en W van Alphen aan den Rijn noemde een fusie van de drie gemeenten in een brief aan de provincie onlangs 'onaanvaardbaar'. Volgens Alphen is de fusiegemeente niet in staat om de ontwikkeling van de Greenport, de Zuidplaspolder en de Oude Rijnzone te dragen.

Het college van Waddinxveen heeft al eerder aangegeven niets te zien in een fusie. Alleen de gemeente Boskoop is voorstander van de vorming van een 'Greenportgemeente'. De provincie Zuid-Holland wil voor 1 december een besluit nemen over de herindeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.