Home

Achtergrond 459 x bekeken 14 reacties

Wakker Dier: Ze lopen achter de de feiten aan

LTO loopt achter de feiten aan, vindt Wakker Dier.

"De hele Nederlandse markt heeft al gezegd geen vlees meer te willen van onverdoofd gecastreerde varkens. Er zijn zelfs bedrijven die het vlees uit het buitenland halen waar varkens niet worden gecastreerd.''

Vandaag werd duidelijk dat landbouworganisatie LTO en de vleesverwerkende industrie hun best gaan doen in 2009 te stoppen met het onverdoofd castreren van biggen.

De afgelopen tijd spraken steeds meer bedrijven en organisaties zich uit tegen onverdoofd castreren van biggen. Onder meer 38 keurslagers, 22 varkensbedrijven en de biologische varkenshouders stopten ermee. Verder zegden bijvoorbeeld de Nederlandse supermarkten, Hema en Unox (Unilever) toe per 2009 te stoppen met de verkoop of het gebruiken van vlees van onverdoofd gecastreerde varkens.

McDonald's stopt er deze maand mee en Burgerking haalt het varkensvlees vanaf januari uit Engeland waar de dieren niet worden gecastreerd, omdat ze worden geslacht voordat ze hormonen produceren.

Waker Dier is tevreden over hun in 2006 begonnen campagne tegen het onverdoofd castreren. De groepering was ook betrokken bij de introductie van de weidemelk, waarvoor koeien in de wei moeten lopen en maakte zich sterk tegen legbatterijeieren. "Maar de intentieverklaring over het verdoofd castreren is geen nieuws. Het zou pas nieuws zijn als ze zouden stoppen met het onverdoofd castreren van exportbiggen, toch de grootste groep.''

Lees ook Akkoord over verdoving castratie biggen

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjarel

  ik denk dat we in nederland overal mee voorop lopen omdat we het te goed hebben het zou maar is wat minder moeten gaan of oorlog uitbreke dan zittten alle groeperingen zoals wakker dier op de voorste rang voor vlees gecastereerd of ongecastereerd

 • no-profile-image

  boer

  heel goed kip.
  laat eerst alle wakkere dieren maar eens stage lopen bij de boer.
  en dan niet toe kijken, maar echt werken.
  er worden niet voor niets nieuwe stallen gebouwd die aan de beste welzijnseisen voldoen.
  de varkens hebben zelfs vloerverwarming!
  dat hebben die bejaarden in de stad nog niet eens.


  FARMERS FEEDS THE WORLD!

 • no-profile-image

  wakkervarken

  Welfare,Varkensvlees2000, Varkensvlees2000plus,IKBNederland,IKBvarken,IKB2004,IKBKip,VolwaarKip, CarneSupriori,milieukeur,Wakkerei,GoodFarming,Reatail,ComfortClass,biologisch kip,Scharrelkip,Japanwaardig varkensvlees,scharrelvarken,biologisch varken,deHoeve,Global en als laatste natuurlijk het verdoofd castreren segment. Allemaal richtingen en segmenten vanuit de sector. In elk programma zit een welzijnsnota, sommige iets strenger, sommige iets minder. Ook zijn in alle programma's zaken meegenomen met betrekking op andere zaken zoals bv milieu en borgingen. Er zullen er vast nog wel meer zijn. Dat zijn er 21, dus ik verwacht er 84 van wakkerdier. Maar laat maar...........heb geen behoefte meer aan jou onwetendheid

 • no-profile-image

  Schapenfokker

  Zelf kom ik niet uit de varkenshouderij, maar alles overziend denk ik dat er ook een voordeel aan moet zitten.
  Marktpartijen willen dus zeker geen vlees verkopen van onverdoofd gecastreerde biggen.
  Met een wettelijk verbod in Nederland is dit te controleren, echter bij geimporteerd vlees niet!
  Gevolg hiervan zal moeten zijn dat er in de schappen hier dus alleen nog Nederlands varkensvlees mag liggen.
  Varkensboeren, doe hier uw voordeel mee, en zorg dat dit heel strak gehandhaafd wordt, zodat Nederlands varkensvlees fors meer opbrengt dan geimporteerd vlees!

 • no-profile-image

  Beer

  Ik wordt doodziek van die reclame op radio en tv over een kip kan niet nadenken en een varken heeft geen modderpoel. Is maar goed ook dat ze niet na kunnen denken. Als de mens deze stichting, de PvdD en al die anderen partijen moet geloven lijkt het er onderhand op dat het leven van een dier hoger in het vaandel staat dat de mens zelf. Het wordt tijd dat al die partijen eens in gaan zien dat wij boeren zorgen dat de wereldbevolking gevoed wordt!! Het moet niet zo worden dat de burger gaat bepalen hoe wij een kip of een varken vetmesten. Dan komen ze ook maar eens een half jaar mee de stal in, praten ze wel anders. M.a.w. weet waar je het over hebt, en anders blijf thuis!

 • no-profile-image

  wie toont nu

  Beste consumenten u bepaald wat u wilt eten in uw koopgedrag. Nu wordt u door een PvdD en eenhoop verenigingen van nietsnutten iets opgedrongen. Nu hebben ze de supermarkten en fastfoodketen etc. bij de ballen. Voor je het weet lopen ze met u mee door de winkel en bepalen ze wat u MOET kopen of ze gaan u stalken en uitmaken voor van alles en nog wat. Toon ballen en laat zien wat u zelf wilt in uw koopgedrag dan is het zoals het zijn moet. Dadelijk maken deze nietsnutten de dienst uit en eten we alleen nog maar plantaardig. Of misschien helemaal niets meer omdat misschien planten ook wel verdoofd gerooid willen worden en gekookt en ...
  Laten we ze stoppen alstublieft, tot zover mijn mening.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Uit de reacties die ik hier weet te ontlokken aan producenten, blijkt telkensweer dat zij bereid zijn, dat te produceren wat de consument wil!
  Als de consument vlees wil van dieren die onnoemelijk veel geleden hebben....dan zullen de dierenexploitanten dat vlees leveren!
  Zij zitten er niet mee , het kan hun geen bliksem schelen.
  Dat hebben de reacties aangetoond en dat heeft iedereen kunnen lezen.
  NOOIT kwam er een dierenwelzijn programma van de boerenkant.
  Ik daag hier en nu al die quasi bijdehandte reageerders uit om met voorbeelden te komen.
  Een wakker dier zet er telkens vier voorbeelden van buiten uw sector tegenover en/of brengt er vier negatieve tegenin.
  Binnenkort hoop ik hier
  de keerzijde van melk de witte motor te belichten.
  De nieuwste vorm van bioindustrie vertoont steeds meer overeenkomsten met al die andere foute productiemethoden.
  (het wachten is op het juiste moment/topic).
  Ps. Agrarisch dagblad, bedankt voor de reparatie van het plaatsingssysteem.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Mooi heej wakker varken, die tv. reclame van van wakker dier.
  Dat biggetje dat al knorrend in een modderpoel springt en dan lees je: laat ons weer de beest uithangen.
  Dieren mogen de beest uithangen.....mensen niet.
  Daarom is mjn lijfspreuk
  dan ook: BESCHERM DE DIEREN TEGEN DE BEESTEN!
  U doet in ieder geval een
  poging om mijn uitdaging
  te weerleggen.
  Vandaar mijn antwoord.
  Wakker ei en welzijn? Nog afgezien van de weinig originele naam is dit een
  tegenpool van bijv. "Rechten voor al wat leeft".
  Heeft alles met verbeteren
  van foute beeldvorming te maken.
  I.K.B. is opgericht om het (I)nternationaal (K)eurings (B)edrog te verminderen en heeft eveneens geen enkel dier een beter leven bezorgd.
  Scharrelkip is gestart door
  wijlen mevr. van Oosten Poortman m.b.v. de nu door mevr. De Boer voorgezeten stichting
  RECHTEN VOOR AL WAT
  LEEFT.
  Verdoofd castreren is met man en macht tegengehouden ......tot
  genoemde organisaties m.b.v. P.v.d.D. druk op
  de ketel gingen zetten.
  Dom 2 potig varken,
  ik vind het wel ff genoeg zo.
  Ga lekker zoelen in jouw
  modderpoel.
  Dat geeft varkens een
  fijn gevoel.

 • no-profile-image

  Dorien

  De zogenaamde dieren partijen (te veel om op te noemen) willen eer halen uit hetgeen dat door de sector al veel eerder in gang is gezet. Alternatieven zoeken voor de castratie. Nu er aan de onderzoeken hiervan die door de sector zelf zijn gestart, nog voordat de PvdD was opgericht en Wakker Dier er over begon, een einde komt willen zij ons laten geloven dat het door hun bemoeienissen nu is gelukt. Zo willen zij beweren dat er in de sector niets wordt gedaan. Ze liegen hun kiezers vanalles voor. Dit is er een voorbeeld van. Het is daarom voor de Hema, Unox, Burger King e.a. ook heel gemakkelijk om te beloven dat er geen vlees meer van onverdooft gecastreerde biggen in hun produkten worden verwerkt. Dit is immers al jaren in gang gezet. Dus de eer komt volledig toe aan de sector zelf.
  Deze streeft naar volledige afschaffing.

 • no-profile-image

  mevr. Door Denkert

  Beer gaat tekeer als een
  uhh hoe noemen ze dat ook al weer?
  Als een ongelikte beer ha ha ho ho ....is het dan toch zo dat varkensboerkes zich aanpassen aan hun omgeving?

 • no-profile-image

  kip

  Wakker dier, wanneer ga je je nu eens echt in de materie verdiepen? Je roept maar iets terwijl je niet eens weet waar je over praat zeg. De boerensector is continu bezig met verbeteringen en dat zeker niet alleen onder druk van al die dierenactivisten (sorry, ander woord heb ik er niet voor). Al eens begrepen waarom een boer een boer is? Niet voor het geld, want dan kan hij beter een ander baantje zoeken, wat beter verdient. De meeste boeren zijn boer om de liefde voor het vee. Gekke reactie zeker van me? Komt omdat je er niets van begrijpt. Loop een een paar dagen mee, in het kader van Kijk een koe ofzo. Dan pas mag je echt gaan meepraten. Walgelijk al die reacties van jou en je vriendjes. Voorbeelden noemen: je bent het niet waard. Neem eens de moeite om ze zelf te zoeken. Ik zeg: je zult er heel wat vinden!

 • no-profile-image

  ben't

  wakker dier uit weidestein, jullie menen echt te weten wat de dieren willen en voelen alsof je als het ware met ze kunt praten. Zelf al eens twee zinloze prikken in je ballen gehad omdat iemand anders dacht dat je dat wel leuk zou vinden?
  Mijn mening is dat de belangenbehartigers oa de LTO oog hebben voor alle aspecten rondom het castreren en geen domme en overhaaste besluiten onder druk van nietsnutte wil nemen. Ook in het belang van het dier

 • no-profile-image

  Marcel

  De supermarkt beslist in rendement! Kijk naar de AH: verse Chineese konijnen ( al 1 jaar geslacht en aan het rotte), Greenfield: Rundvlees uit Ierland (vol hormonen) en denken jullie nou echt dat AH alleen Nederlands varkensvlees wil in alle producten met varkensvlees: Nee op papier zijn het dan alleen de vrouwlijke varkens uit het buitenland die in de Nederlandse supermarkt komen! En voor wakkerdier een tipje: Kijk maar een naar die filmpjes van het dierwaardig vervoer in de aziatische landen: Daar kunnen heel veel dieren op een brommertje!! Het grote probleem van Nederland is dat we heel veel mensen hebben die willen praten en wel erg weinig mensen die nog willen werken.
  Groetjes Marcel

 • no-profile-image

  wakkervarken

  Gefeliciteerd wakkerdier, alweer de hoofdprijs voor onwetendheid. In IKB staan welzijneisen en belangrijker nog ze worden ook gecontroleerd, zo vallen boeren die niet aan de eisen voldoen af en daar zijn toch dieren mee geholpen. Scharrel is veel ouder en niet "bedacht" door iemand. Maar ik herzien mijn mening, ik wil er graag nog 82 horen. Of ga jij je eigen uitdaging uit de weg.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.