Home

Achtergrond 162 x bekeken

Vogelaar haalt hard uit naar Wilders en Verdonk

Minister Ella Vogelaar (Integratie) wil niet meedoen aan het 'wedstrijdje' tussen politici wie de hardste maatregelen neemt op het terrein van integratie en immigratie.

Harde taal van Kamerleden als Geert Wilders, Rita Verdonk maar ook VVD'er Henk Kamp lijken tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen alleen maar aan te scherpen.

Dat heeft Vogelaar vandaag gezegd bij de presentatie van haar integratienota. Haar voorganger als minister voor Integratie Rita Verdonk heeft Vogelaar naar eigen zeggen opgescheept met "een op onderdelen onuitvoerbare wet op de inburgering.''

Met de maatregelen die Henk Kamp maandag namens de VVD presenteerde, met onder meer strenger beleid tegen illegalen en asielzoekers, lijkt hij zich bij Verdonk en Wilders aan te sluiten, zegt Vogelaar. Wilders wil onder meer de Koran verbieden.

"Spierballentaal is het recept voor onveiligheid en voor verdere aanscherping van tegenstellingen'', aldus de minister. Politici die zich van die harde taal bedienen, handelen niet in het belang van hun eigen achterban, die niet gebaat is bij een groeiende onveiligheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.