Home

Achtergrond 136 x bekeken

Vertrouwen Duitse ondernemers stijgt licht

Duitse ondernemers hebben deze maand tegen de verwachting in meer vertrouwen gekregen in de economie.

Het onderzoeksinstituut Ifo maakte vandaag bekend dat de index die het vertrouwen weergeeft, is uitgekomen op 104,2. Vorige maand was dat 103,9.

Zonder uitzondering waren alle analisten van tevoren uitgegaan van een daling in november naar 103,3. De sombere voorspellingen hadden vooral te maken met de stijgende koers van de euro, die de Duitse export afremt.

De onderzoekers gingen ook na hoe Duitse ondernemers denken over de huidige economische omstandigheden. Hier was sprake van een stijging van 109,6 naar 110,4. Ook dit cijfer was beter dan verwacht. Voor het onderzoek zijn de meningen gepeild bij ongeveer zevenduizend bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.