Home

Achtergrond 303 x bekeken 1 reactie

Veevoerkennis CBV tegen betaling beschikbaar

Veevoerproducenten, voorlichters, onderzoeks- en onderwijsinstellingen zullen in het vervolg moeten gaan betalen voor de kennisproducten van het CVB (voorheen Centraal Veevoeder Bureau). Dat heeft het Productschap Diervoeder bekend gemaakt.

CVB, tegenwoordig onderdeel van het PDV, is leverancier van kennisproducten op het gebied van veevoeders. Het gaat ondermeer om de CVB-veevoedertabel, en het tabellenboek veevoeding. CVB is ontwikkelaar van voederwaarderingssystemen en heeft wereldwijd gezien een goede naam op dat gebied.
Afnemers van de producten moeten in het vervolg een contract afsluiten met het PDV. De extra opbrengsten van het nieuwe beleid wil het PDV ten goede laten komen van onderzoek naar voederwaardering en het verder ontwikkelen van de kennisproducten. Het tabellenboek veevoeding blijft buiten het nieuwe systeem. CVB wil haar producten zoveel mogelijk via internet vermarkten.

Eén reactie

 • no-profile-image

  M. C. Blok

  Ik lees zojuist het bericht in Agrarisch Dagblad over CVB. U schrijft daarin:
  'De basisproducten als de veevoedertabel en het tabellenboek veevoeding blijven buiten het nieuwe systeem.'
  Dit is niet correct: De veevoedertabel valt wel degelijk binnen het nieuwe systeem, en is dus alleen beschikbaar indien er een contract is afgesloten.
  Ik verzoek u, ter voorkoming van verwarring in de sector, uw bericht te rectificeren.

  Met vriendelijke groet,
  PRODUCTSCHAP DIERVOEDER

  M.C.Blok

Of registreer je om te kunnen reageren.