Home

Achtergrond 244 x bekeken

Veel vrouwen hebben pensioengat

Vrouwen bereiden zich slecht voor op hun pensioen.

Bijna een derde heeft nog nooit nagedacht over de oudedagsvoorziening. Wel willen zij bijna allemaal (83 procent) eerder stoppen met werken, maar bijna de helft spaart daar niet voor. Een op de acht heeft geen idee of ze spaart voor de oudedag. Een even groot aantal hoopt op een erfenis om hun pensioen te bekostigen.

Dit blijkt uit onderzoek van verzekeraar Delta Lloyd onder ruim vijfhonderd vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. Vrouwen weten heel weinig af van pensioen. Zij realiseren zich niet dat zij door deeltijdwerk, opname van ouderschapsverlof of eerder te stoppen met werken een pensioengat creëren. De helft van de vrouwen weet niet dat de pensioenopbouw niet automatisch doorloopt bij zorg- of ouderschapsverlof.

Veel vrouwen hebben een pensioengat, maar vaak zijn zij zich daar niet van bewust, aldus het onderzoek. Hoewel zij zich weinig bezig houden met de financiële kant van hun oudedag, weten de meeste vrouwen wel dat zij eerder willen stoppen met werken en hun pensioen willen besteden aan vakantie en avondjes uit. Maar slechts weinigen kunnen zich dat permitteren, aldus het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.