Home

Achtergrond 153 x bekeken

Van Geel wil met spoed oplossing ontslagrecht

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel wil dat het kabinet en coalitiepartners PvdA en ChristenUnie zo snel mogelijk het conflict over aanpassing van het ontslagrecht oplossen.

Volgens hem dreigt de moeizame discussie over het ontslagrecht besluiten over verlenging van de missie in Afghanistan of de aanpak van het lerarentekort te beïnvloeden. ,,Dat zijn heel belangrijke besluiten. Als je dan de hele tijd het ontslagrecht meesleept, is dat niet goed voor de coalitie. Dat moet je niet willen'', aldus Van Geel zaterdag in een interview in Trouw.

Volgens hem is vertraging ,,slecht voor iedereen die bij dit dossier betrokken is''. ,,Of het nou de minister, het kabinet of de coalitie is.'' Van Geel geeft aan bij zijn coalitiepartners wel de wil te zien om eruit te komen.

Een topberaad donderdag in het Catshuis in Den Haag leverde nog geen compromis op. De discussie over het ontslagrecht zit al weken muurvast. Ze draait om een plan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) om het voor werkgevers mogelijk te maken personeel te ontslaan zonder vooraf toestemming te vragen aan de rechter. De PvdA is daar mordicus tegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.