Home

Achtergrond 161 x bekeken

Unilever verwacht flinke omzetstijging in China

Voedingsmiddelenproducent Unilever verwacht dat de omzet in China dit jaar met een vijfde stijgt. Uit China en andere opkomende landen komt binnen een paar jaar de helft van de totale omzet van het concern.

Dat heeft een Harish Manwani, topman van Unilevers activiteiten in Azië en Afrika, gezegd tijdens een beleggersbijeenkomst in de Indiase stad Mumbai.

,,We verwachten sterke groei in China. Het land heeft topprioriteit in Azië'', aldus Manwani. De beoogde groei zou de omzet in het land opstuwen tot 800 miljoen euro.

China en andere opkomende landen waren in de eerste negen maanden van dit jaar goed voor 44 procent van de totale omzet. Volgens Manwani groeit de omzet in de gebieden met 10 procent, terwijl de groei voor het gehele concern op 5,3 procent ligt. ,,Gezien de hoge groei is het onvermijdelijk dat de omzet binnen een paar jaar voor de helft uit deze landen komt'', aldus Manwani.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.