Home

Achtergrond 179 x bekeken

UMCG: patiënten ziek door giftige stof

De 26 mensen die gisteren onwel werden in een dierenwinkel in Hoogeveen, zijn waarschijnlijk ziek geworden door een giftige stof.

Dat heeft onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waar de patiënten gisteren zijn opgenomen. Volgens een woordvoerster vandaag kan inmiddels worden uitgesloten dat een infectieziekte de klachten heeft veroorzaakt. Eerder werd gemeld dat er 24 mensen waren opgenomen.

In de loop van vanochtend is door een arts per patiënt bekeken of hij of zij het ziekenhuis mag verlaten. Omdat de toestand van de groep stabiel is, verwacht de woordvoerster dat alle 26 patiënten ontslagen zullen worden.

De patiënten zijn gisteravond op een daarvoor speciaal vrij gemaakte afdeling in quarantaine geplaatst. De reguliere zorg heeft hierdoor geen problemen ondervonden, meldt de zegsvrouw. Volgens haar heeft de politie de patiënten in het kader van het onderzoek verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen.

Zie ook: Oorzaak klachten Hoogeveen nog onduidelijk

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.